Mercedes lanceert de Carwash Mode!

//Mercedes lanceert de Carwash Mode!
Mercedes lanceert de Carwash Mode!

Mercedes lanceert de Carwash Mode!

Bron: International Carwash Association

We kennen het allemaal wel. Auto’s die plots uit zichzelf rare dingen doen, ruitenwissers die ineens aangaan of Anti Collision die besluit dat halverwege de wasstraat het beste geremd kan worden. Voor de bestuurder is het niet makkelijk om zich meester te maken van al deze nieuwe technologieen, zeker omdat ze zijn ontworpen om er bewust niet mee bezig te zijn.

De international Carwash Association heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd bij carwash uitbaters en kwam tot volgende resultaten:

  • 78.7% rapporteerde schade aan automatische ruitenwissers doordat ze aanstonden tijdens de wasbeurt
  • 61.1% rapporteerde problemen door een automatische handrem/Autohold
  • 39.3% rapporteerde problemen met stop/start systemen die (de)activeerden tijdens de wasbeurt
  • 37.4% rapporteerde Anti collision systemen die werden geactiveerd door de carwash

We leren door ervaring hoe we deze problemen kunnen oplossen en liever nog te vermijden. Het is erg jammer dat elke nieuwe carwasher en medewerker nog steeds door hetzelfde leerproces moet met soms helaas schade tot gevolg.

Mercedes heeft met het nieuwe GLS 2020 model als eerste autoconstructeur een oplossing gebracht met de Carwash Mode. Deze stand sluit ramen en dak automatisch, klapt de spiegels naar binnen, de-activeert de regensensor en verandert de klimaatcontrole naar binnencirculatie. Het is een eerste stap in de goede richting!

Ondertussen werkt BBRV verder aan de checklist van gekende problemen en moeilijkheden per automerk/type.