Hoe ziet de carwashwereld er in 2030 uit?

//Hoe ziet de carwashwereld er in 2030 uit?

Hoe ziet de carwashwereld er in 2030 uit?

Elke dag zijn we als ondernemers bezig met de toekomst. ‘Welke investering is verstandig?’ en ‘Hoe gaat de markt evolueren?’ zijn 2 voorbeelden van vragen die regelmatig door ons hoofd spoken en een populair onderwerp zijn op beurzen.

EUnited Vehicle Cleaning, vroeg zich dit ook af en heeft onderzoeksbureau Z Punkt een studie laten maken over de carwashwereld in 2030.

Eerst werd er bepaalt welke dimensies er toebehoorden aan Carwash, een greep uit de voorbeelden: Locatie, Bedrijfslandschap, Type van de machine, Vraag van de markt,…

Daarna de invloeden die van toepassing zullen zijn in het jaar 2030 zoals technologie, milieu en politiek globaal gezien om daarna uit te splitsen naar 20 specifieke invloeden waarvan het resultaat onderzocht werd. Dit ging urbanisatie naar service cultuur tot milieuwetgeving. Ook Internet of Things en mens-machine interactie werden niet uitgesloten.

Na de analyse van alle opgeschreven invloeden werden er 3 scenarios voorgesteld die werden toegelicht met meer uitleg op de dimensies. Dit gaf een goed inzicht van wat er kan gebeuren.

De presentatie vinden jullie volledig in het ledenportaal!

Even een extra toelichting: Het feit dat er 3 scenarios zijn uitgewerkt betekend niet dat dit de enige mogelijke scenarios zijn of dat het zo moet lopen. Deze studie had voornamelijk als doel om mensen stil te laten staan bij de verschillende elementen die van invloed kunnen zijn op ons dagdagelijkse bezigheden en om net even verder te denken dan de eerstkomende jaren.

Ook wil ik EUnited heel erg bedanken voor de uitnodiging! Wil je meer weten over deze studie? Contacteer dan Suzanne of Theo, zij waren aanwezig tijdens de presentatie.